Rabu, 23 Mei 2018

ZetoChain - Pionirski globalni skalabilni lanac snabdevanja hranom pogonjen Blockchain-om


posvećena korišćenju najnovijih tehnoloških napredaka za održavanje bezbednosti hrane. Blockchain tehnologija je nova, ali radimo u maloprodajnom prostoru hrane godinama. Znamo izazove sa kojima se maloprodavci suočavaju. Mi razumemo hladni lanac. I već imamo platformu koja će biti osnova ZetoChaina. Imamo najbolju poziciju da iskoristimo ovu moćnu novu tehnologiju i pružimo rešenja koja se svakodnevno realizuju maloprodajnim kompanijama koja će im pomoći da poboljšaju efikasnost, uštede novac, štite svoje brendove i uvedu punu transparentnost u svoj hladni lanac.
ZetoChain će promijeniti najnovije prakse i metodologije u upravljanju hladnim lancima, ponuditi nivo transparentnosti koji će postati industrijski standard i donijeti neprevaziđenu efikasnost troškova i vremena za visoko konkurentne industrije.
Svrha projekta. Pruža neprekidno i potpuno kontrolisano snabdevanje roba koje zahtevaju hladno skladištenje i transport (transport), koristeći decentralizovanu pametnu platformu, Zeto. Zahvaljujući tehnologiji ZetoChain, potrošači i proizvođači će moći provjeriti i pratiti kvalitet proizvoda isporučenih pomoću mobilnih aplikacija.
Potrošnja hrane i pića se povećava svake godine. Sa rastom svjetske populacije i nivoom dohotka, do 2050. godine ta brojka će porasti za još 60%. Ovaj faktor utiče na razrađen i fragmentiran lanac snabdevanja hrane sa velikim brojem igrača koji putuju na velike razdaljine.
Maloprodaja hrane je odgovorna za kvalitet ponuđenih proizvoda i njihovu usklađenost sa standardima. Međutim, oni ne znaju kako se rukovodi proizvodima. To ih čini ugroženim i nesposobnim da se zaštite od rizika od kontaminacije hrane.
Sa ZetoChain-om, trgovci na malo, restorani i kompanije širom globalne industrije prehrambenih usluga mogu biti sigurni da je hrana koju prodaju što je najviši kvalitet. Oni će imati evidenciju da podrže ovaj kvalitet, koji mogu dijeliti sa kupcima, proizvođačima i svim stranama u lancu.
Kupci će moći da koriste sopstveni pametni telefon za skeniranje etiketa za meso, mliječne proizvode ili svježe proizvode koje žele kupiti. Sa svojim uređajima mogu pratiti proizvod do izvora kako bi se osiguralo da je procesiran, transportovan i uskladišten u bezbednom okruženju tokom čitavog životnog ciklusa.

Problem. Nema nikakve tajne činjenice da se visoka stopa rasta potrošnje hrane u Evropi i Americi karakteriše svake godine istrajnošću. Svake godine zahtevi za kvalitetom proizvoda i dalje raste. Potrošači žele vidjeti sigurne proizvode sa osiguranjem kvaliteta. Zauzvrat, trgovci takođe žele da prate pravila postavljena za transport, skladištenje i kretanje proizvoda. Posebno u odnosu na predmete sa posebnim uslovima (temperatura, vlažnost, itd.) U velikoj mjeri određuju sigurnost kada se pojavljuju na policama za prodavnicu. Naravno, kompanije žele zadržati svoje brendove i partnere. Međutim, u ovom prilično nepovoljnom lancu - od kontejnera do potrošačke korpe - možete izgubiti neke od veza van kontrole, što se, nažalost, dogodilo i još uvek se dešava.

Tehnologija. Tim Zeto ima puno iskustva u prodaji prehrambenih proizvoda. Ova vještina omogućava uvođenje tehnologije blokiranja u postojeće sisteme. Zeto shvata da današnjim maloprodajnim trgovcima treba pametna rješenja koja omogućavaju korištenje napredne tehnologije za smanjivanje srodnih troškova i rizika. Bez sumnje, vodeću ulogu u rešavanju upotrebe inteligentne tehnologije igra povećanje profita i jačanje reputacije brenda. Zeto predlaže da predstavi SaaS tehnologiju (softver kao servis) za globalnu industrijsku industriju rashladnih uređaja. Zeto koristi analizu podataka i tehnologiju IoT (Internet stvari) za upravljanje ZetoChainovim smart platformnim ekosistemom za upravljanje opremom za hlađenje,

ZetoChain nudi SaaS odgovore zasnovane na oblaku u industriji poslovnih hlađivača širom svijeta. Sa ZetoChain-om, prodavci prehrambenih namirnica, restorani i organizacije širom prehrambene industrije širom svijeta će shvatiti da je hrana koju oni nude najviše kvalitete. Takođe, oni će imati rekord da degradiraju ovaj kvalitet, koji mogu pružiti klijentima, proizvođačima i svim sastancima koji su izloženi oštrim elementima lanca. Klijenti će imati kapacitet da koriste svoje telefone za filtriranje imena na bilo kom mesu, mlečnim proizvodima ili hranljivoj hrani koju žele da kupe ili konzumiraju. Tada će moći pratiti stavku nazad na izvor i videti kako se ona rukuje, transportuje i čuva u zaštićenom položaju tokom svog životnog ciklusa.

Strategija koju koriste trgovci hranom trenutno je dostupna za kontrolu i potrebe transparentnosti, a to utječe na sigurnost klijenta. Stvorite posmatrane i kontrolisane nakon dodirivanja baze u svojoj kancelariji, ali podaci koje dobijaju o tretmanu isporuke prije te tačke su u drugoj ruci, a generalno nepouzdani. Ako postoji problem prljavštine ili ucjene koja se pojavljuje, prodavci redovno ostaju zaboravljeni dok pokušavaju da pronađu izgovor i ne mogu biti sigurni da održavaju slična pitanja.

Prednosti platforme

Transparentnost i poverenje

  • Značajno poboljšanje standarda sigurnosti hrane.
  • Povećajte povjerenje kupaca poboljšavajući komunikaciju i transparentnost.
  • Izbezite rizik od gubitka reputacije brenda.
  • Povećajte transparentnost i poverenje među svim stranama.
  • Minimizirajte rizik od skandala sa PR.

Sprečavanje otpada i uštede troškova

Minimizacija otpada izolovanjem problema u hladnom lancu putem upozorenja u realnom vremenu i mogućnosti uzimanja
predostrožnosti.

Preduzeti gubici na malo proveravajući bezbedno rukovanje proizvodima.

Usklađenost sa sigurnosnim standardima

  1. Automacija ljudskih zadataka, kao što su nadgledanje i snimanje temperature
  2. Implementacija ciljanih strategija za upravljanje hladnim lancima (na primjer, proizvodi sa najkraćim istekom
  3. datum u distributivnom centru šalju se do najbližeg supermarketa).
  4. Osigurati sledljivost u sekundama, a ne u nedeljama.
  5. Remišite rizik od neovlašćenog pristupa upotrebom beleški sa hladnim lancem pomoću habanja otpornih na ogrebotine, šifrovanja podataka,
  6. i pametno blokiranje ugovora.
  7. strog propisa o bezbednosti hrane (HACCP, FSMA, FSIS).

Princip rada

Radnici dodeljuju oznaku proizvoda pomoću aplikacije. Platforma Zeto pamti pametne ugovore za ovaj proizvod koristeći odgovarajuće parametre (dozvoljeni opseg temperature i vlažnosti).
Proizvodi se stavljaju u frižider i detektuju pomoću Zeto monitoring sistema instaliranih u realnom vremenu. Ako postoji problem, odgovorni korisnik se odmah upozorava.

Proizvod se kreće iz hladnjače u frižider, gdje je sistem za praćenje Zeto instaliran u realnom vremenu. Sistem automatski otkriva da je roba premještena iz hladnjače u automobil bez korisničke akcije. Ako je proizvod označen kao nebezbedan, srodni korisnik će biti obavešten i vozač ga odbacuje. Primljeni proizvodi se prate u realnom vremenu tokom tranzita, a vozači upozoreni na moguće probleme.

Radnici koji se šalju u prodavnicama koristeći mobilnu aplikaciju. Stavke se premeštaju u frižider, gde je sistem za praćenje Zeto instaliran u realnom vremenu. Beleške o sigurnosti proizvoda na tržištu se automatski ažuriraju sa relevantnim informacijama.

Artikli se prate u trgovini. Korisnici mogu da koriste sopstveni pametni telefon za skeniranje etiketa proizvoda kako bi mogli pregledati informacije o procesu pre kupovine. Prilikom narudžbine sistem Point of Sale (POS) verifikuje da je hrana sigurna i napominje da je pametni ugovor završen.

IZVANREDNA FUNKCIJA ZETOCHAIN-a

Evo neverovatne karakteristike ZetoChain-a:

  1. PROCESSOR FOOD - Praćenje temperature hrane u cijelom lancu obrade u realnom vremenu i po odlasku.
  2. AIR / SEA / TRUCK - pratite temperaturu proizvoda tokom tranzita u realnom vremenu i po dolasku.
  3. TRANSPORT - pratite temperaturu skladištenja proizvoda u skladištu i prilikom odlaska.
  4. DISTRIBUCIJA - pratite temperaturu hrane u hladnjaču i na mestu isporuke.
  5. STORE - Pratite temperaturu skladištenja opreme za hlađenje.

Zaključak. Po mom mišljenju, ovaj projekat je sasvim obećavajući. Ideja o projektu je jednostavna i transparentna. Projektni tim čine 20 članova, osnivača i programera, uključujući 5 savjetnika. Sami tim je iskusan, predstavnici su IT sektora i sektora logistike i snabdevanja hranom. Naravno, projekat nije spontano rođen, dobro pripremljena projektna dokumentacija, šarene informativne lokacije sa grafičkim i tekstualnim informacijama, detaljne statističke studije i predstavljeni podaci. Do danas, projekat ima konkurente, ali tehnologija koju nudi Zeto nema dosadašnjih analogija. Takve industrije kao što su kretanja roba imaju veliki gotovinski tok, ali glavna motivacija za uspješne aktivnosti je klijentsko-orijentisana i kvaliteta robe,

Detalji o prodaji žetona ZetoTokens:

  1. Datum prodaje: od 9. do 31. jula
  2. Token Tip: Ethereum ERC20
  3. Aplikacija: ETH
  4. Ukupan broj tokena: 340 miliona ZetoTokensa
  5. Prodaja na prodaju: 150 miliona ZetoTokensa
  6. Alocirani za pre-prodaju: 40,8 miliona ZetoTokensa
  7. Gift nagrada: 8,5 miliona. ZetoTokens
  8. Za privatne investitore: 24,7 miliona ZetoTokensa
  9. Zašteto za Zeto: 116 miliona.
  10. Price ZetoTokens: $ 1/10 Token

Distribucija žetona


Glavni tim


Stephen Slattery - izvršni direktor
Stephen je bio vodeći Zeto od osnivanja 2011. godine. Nakon što je dobio kvalifikovane inženjere u elektronskoj i računarskoj tehnologiji, radio je sa firmom za softversku kompaniju, gdje se upoznala sa svetom IOT-a.

Tom Kelleher - direktor prodaje
Imate više od 20 godina iskustva u raznim oblastima međunarodne prodaje i marketinga. Radi sa kompanijama u maloprodaji, mlečnoj i farmaceutskoj industriji. Stvaranje timova za olakšavanje skaliranja proizvoda i usluga na globalnim tržištima. Pridružite se Zetu do 2016.

Jonathan Harrington - tehnički direktor
Imajući više od 13 godina iskustva u finansijskoj i telekomunikacionoj industriji, radeći na hardverskoj i softverskoj platformi sa liderskog nivoa. Zadnjih 5 godina vodio je Zeto R & D tim.

Michael Slattery - izvršni direktor
Michael ima 40 godina iskustva sa industrijskom opremom kao inženjer. Pre svega, on je uključen u svoj biznis koji se odnosi na sektor mleka, zdravlja i hrane. Predvideo je revoluciju u IoT-u i radi od 2009. godine, izgradivši inteligentni sistem za hlađenje koji instalira Zeto u 2011. godini.

Za više informacija posjetite;

Web stranica: https://zetochain.com/
Twitter: https://twitter.com/zetochain
Facebook: https://fb.me/zetochain/
Telegram: https://t.me/zetochain
Whitepaper: https://zetochain.com/static/docs/ZetoWhitepaper.0aaa18e97dbb.pdf

Autor: culun86
https://bitcointalk.org/index.php?action=profile;u=1096996

ETH: 0xbc37A4d7f960f4d1Dda9153Fb1a1Df7a81278263

Tidak ada komentar:

Posting Komentar